Vezi mai jos programul de colectare a deșeurilor reciclabile din municipiul Bistrița și localitățile componente pentru luna aprilie 2024.

Colectarea de la poarta casei pe 4 fracții a deșeurilor generate în județul Bistrița-Năsăud în zonele de case a fost una din cele mai eficiente măsuri pentru creșterea gradului de valorificare a deșeurilor reciclabile.

Cetățenii au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor încă din gospodăria proprie, iar efortul lor a contribuit semnificativ la creșterea procentului de valorificare a deșeurilor reciclabile, care în anul 2023 a fost în jurul cifrei de 30 %, mult peste media națională.

În luna aprilie 2024, programul de colectare a deșeurilor reciclabile în municipiul Bistrița este:

  • 03 APRILIE – sacul albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton;
  • 10 APRILIE – sacul verde pentru deșeurile reciclabile din sticlă;
  • 17 APRILIE – pubela galbenă pentru deșeurile reciclabile din plastic / metal;
  • 24 APRILIE PENTRU CARTIER UNIREA – pubela galbenă pentru deșeurile reciclabile din plastic / metal;

Programul de colectare a deșeurilor reziduale – adică pubela neagră – în municipiul Bistrița și localitățile componente rămâne NESCHIMBAT, cu excepția zonelor în care colectarea acestor deșeuri se realiza în ziua de miercuri. Pentru aceste zone, ziua de colectare a pubelei negre este ziua de SÂMBĂTĂ.

Dacă vrei să afli calendarul de colectare a deșeurilor în fiecare localitate din județul Bistrița-Năsăud, te rugăm să accesezi www.adideseuribn.ro sau la tel. 0263.944 – Dispecerat Supercom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *