Nu de puține ori și si pe bună dreptate, oamenii asociază amintiri neplăcute, traumatizante,  cu perioada copilăriei lor. Unii își amintesc toate aceste lucruri și pot vorbi despre ele, alții dimpotrivă și-au reprimat aceste experiențe. Din păcate însă, acestea vor ieși la suprafață atunci când ne așteptăm mai puțin și probabil nu vom reuși să le găsim o “explicație “, o cauză anume.

Întâlnim astfel adulți care nu au încredere în propriile forțele, se tem să ia o decizie fără a se consulta în prealabil cu cineva, sunt dependenți de aprecierile celor din jur, iar la cel mai mic eșec simt că nu sunt suficienți de buni, de bine pregătiți, simțindu-se fără valoare . Pot avea o stimă de sine scazută,  sunt nesiguri și au adesea dificultăți de relaționare. Își doresc în schimb  ca toți ceilalți să le transmită un sentiment de siguranță,  protecție și adăpost.

Acești oameni nu observă că sunt prinși într-o capcană : cel care nu are un adăpost interior nu-l va putea găsi nici în exterior.

Când vorbim despre aceste experiențe din copilarie care ne influențează foarte puternic întreaga ființă, precum și încrederea în forțele proprii,  atunci vorbim despre o parte a personalității numită in psihologie ” copilul interior “.

Copilul interior este suma experiențelor noastre, atât bune cât și rele, întipărite în copilărie,  pe care le-am trăit alături de părinții noștri și de alte persoane importante.

  • Life energy PLC- Bistrița, strada Calea Moldovei, nr.1, Bl.1, sc.b, et.2, ap.46
  • Manager- Pop Loredana
  • Contact- 0746336301

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *