”Administrația PSD Radu Moldovan nu are o viziune de dezvoltare economică și de infrastructură a județului. Dacă nu ai infrastructură, nu ai nicio economie puternică” – Robert Sighiartău, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

”Noi, în Bistrița-Năsăud, nu avem drum expres, nu avem o autostradă care să treacă prin Bistrița, nu avem centură ocolitoare și nu avem parcuri industriale. Asta ne-a adus în situația în care suntem pe ultimul loc la veniturile salariale în Regiunea Nord-Vest. Inclusiv Sălajul, în ultimii patru ani, ne-a depășit.

Bistrițenii încasează lunar, în medie, 3.700 de lei net. Media națională este de 5.200 lei. Decalajul este foarte mare. Noi facem parte din județele mai sărace din țară, și asta e o mare problemă.

Dacă am fi avut o infrastructură bună, respectiv o centură ocolitoare, un drum expres, firmele existente ar fi fost mai competitive, ar fi putut produce mai mult, ar fi avut un profit mai bun, ar fi putut da salarii mai bune. De asemenea, ar fi putut să vină investitori și din alte județe, și astfel salariul ar fi putut crește chiar până la 1.000 de euro.

Dacă nu vom face în viitorul apropiat aceste lucruri, decalajul va crește. Celelalte județe se vor dezvolta, deoarece au toate componentele astea, iar Bistrița-Năsăud se va plafona. Iar asta va duce la o migrație a cetățenilor din județul nostru spre zone mai dezvoltate. Oamenii pleacă întotdeauna după bunăstare.

Consiliul Județean poate să ajute la creșterea veniturilor și trebuie să asigure bunăstarea cetățenilor județului”.

(Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de MK  BLACK STUDIO SRL (Impact Tv)– portal www.impacttv.ro/ Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *