Within Temptation a lansat aceasta melodie acum 23 de ani, făcând parte din albumul Mother Earth. Dar oare ce legatură este între Deceiver of Fools și un magician? Melodia este chiar frumoasă, vă recomand să o ascultați, dar mai ales să-i citiți versurile. Pentru amatorii de symphonic metal, este intrarea în atmosfera spectacolului, este începutul manifestării celor din asistență, a acelor “fools”. Un magician ne prezintă tot un spectacol, dar unul în care ne păcălește, ne face să credem că o pălărie poate scoate iepuri pe bandă rulantă, că o sfoară poate fi tăiata, apoi dintr-o atingere să fie refacută. Deceiver of Fools nu este numărul unui magician, ni se spune chiar să ne trezim și să vedem adevărul!

Bun, am trecut peste acele rânduri în care cititorii de ocazie au renunțat deja, le-au obosit ochii, ei au văzut imaginea, e ca și cum au citit tot articolul.

Un cățelus statea la soare și se lingea de zor … pe burtă. Deodată se oprește și se întreabă contrariat:

-“Tu ce naiba faci aici, dai sau iei?”

Endor era membră a Uniunii Galactice, iar asta însemna pentru ea numai beneficii. De exemplu, endorienii puteau călători acum peste tot în interiorul uniunii. Existau drepturi, dar și obligații. Ca și planetă-stat, Endor plătea o cotizație uniunii, dar primea înapoi aproape aceiași bani, sub formă de fonduri.  Aceste fonduri trebuiau doar accesate de conducători. Marea Uniune ne alocă fonduri pentru diverse întrebuințări, doar suntem un stat în curs de dezvoltare. Pentru cei cu înclinații artistice, există fonduri pentru reconstituirea desenului de pe aripile fluturilor. Pentru cei care vor să practice agricultura, există fonduri ca să își păstreze terenurile, dar să nu facă nimic pe ele, doar au o valoare estetică inestimabilă. Există fonduri și pentru infrastructură. S-a alocat un procent însemnat pentru construirea pistelor de biciclete. Deși nu sunt biciclete pe planetă, s-a considerat că acestea sunt ecologice. Unii, mai vizionari, au facut chiar cărări asfaltate în deșert. Toate bune și frumoase, doar că nu am găsit cerneală roșie.

Luând pilda cățelușului de mai sus, stau și mă întreb: noi oare ce naiba facem, dăm sau luăm?

Citesc versurile din Deceiver of Fools:

No light in the darkness

Is too small to see

There’s always a sparkle of hope

If you just believe.

 

-Magicianule, te rog, fă din acele piste de biciclete niște străzi circulabile! Fă ca din acele ateliere de restaurare a aripilor fluturilor să apară în toate așezările locuite sisteme de alimentare cu apă și canalizare. Cei care primesc fonduri pentru agricultură să cultive chiar și spirulină, pe care sa o dea la porci. Dar, nu în ultimul rând, te rog din suflet, fă ca cei care își dau cu părerea peste tot să învețe să scrie corect, trimite-i la școală!

   Autor

Octavian Moldovan

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *