Deputatul Bogdan Ivan:

„O boală a societății românești de după 1989, birocrația, este pe cale a fi eradicată.

Legea privind crearea platformei naționale de interoperabilitate este primul pas către digitalizarea administrației centrale și locale. Implementarea acestui act normativ va eradica foarte curând obiceiul “strămoșesc” al cozii de la ghișeu, oamenii având oportunitatea de a-și rezolva problemele în raport cu administrația centrală sau locală din fotoliul de acasă.

Registrele, bazele de date, vor fi în suport digital, iar copiile nenumărate după actele personale nu-si vor mai avea rostul.

Da, mulți vor spune că este un vis, că în România nu se poate implementa. Ba se poate! Această lege, al cărui inițiator sunt alături de mai mulți colegi din #PSD și din alte partide, este în concordanță cu un punct esențial din Planul Național de Redresare și Reziliență în virtutea căruia țara noastră primește bani de la Uniunea Europeană!

Trebuie doar să folosim banii cu cap, să venim în întâmpinarea cerințelor UE, cerințe care se referă la oameni!

Cozile la ghișee, birocrația, timpul pierdut prin arhive vor dispărea. Alte țări europene au reușit. Trebuie să reusească și România!

Crearea platformei naționale de interoperabilitate va fi în folosul oamenilor, scutindu-i pe aceștia de drumurile nenumărate către ghișee. Statul trebuie să vină în întâmpinarea oamenilor și nu invers.

Tehnologia și digitalizarea sunt mijloace, nu scopul. Scopul sunt oamenii! Dintotdeauna a fost așa. Și așa trebuie să rămână”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *