Prințul de Wales a fost prezent luni, la Sibiu, la evenimentul de lansare a celui mai mare proiect transnațional de reîmpădurire din Europa. Proiectul implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări diferite și include 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa. Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) înființată de Prințul de Wales.

Evenimentul a fost deschis de ASR Prinţul de Wales şi de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna. De asemenea la această  întalnire a participat și deputatul PSD din Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu.

 „Sunt onorat să fiu prezent la lansarea celui mai mare proiect transnațional de reîmpădurire din Europa, proiect ce implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări diferite ce include 12 situri demonstrative de restaurare, inclusiv în Munții Carpați de la noi. Iar înainte de eveniment, am avut ocazia să îl cunosc personal pe Prințul Charles, un ambasador al frumuseților României, pe care nu le-a mai văzut de 3 ani din cauza pandemiei. Deși mirat puțin de vârsta “deputy-speakerului” din fața sa, i-am spus că și în #PoartaTransilvaniei (Bistrița-Năsăud) este cel puțin la fel de frumos ca-n Sibiul unde revine ca acasă deja de ațâția ani. Mi-aș dori să vorbim și noi despre România noastră așa cum o face Alteța Sa Regală, cu pasiune, cu admirație și cu încredere în viitor ”, a transmis deputatul, Daniel Suciu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *