Taekwondo învață autoapărarea, fără a folosi arme. Această artă marțială își are originea în Coreea. Literal din coreeană, „taekwondo” este tradus ca „tae” – o lovitură într-un salt sau zbor, „kwon” – rupere cu o mână, „do” – o cale sau o artă.

Practicarea artelor marțiale poate oferi beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Pe lângă învățarea autoapărării, veți avea, de asemenea, un antrenament aerobic pentru întregul corp, veți dezvolta mușchii și veți îmbunătăți echilibrul. Pentru cei cărora le este greu să se țină de un plan de antrenament, ideea de a învăța și de a dezvolta o nouă abilitate ar putea fi un bun stimulent pentru a vă face să reveniți.

În acest sport, județul Bistrița-Năsăud este bine reprezentat la nivel național si internațional. CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, conform paginii de facebook a clubului, au obținut rezultate deosebite în anul 2021.

“Reprezentanții clubului nostru au câștigat în competițiile interne nu mai puțin de 36 de medalii, dintre care 30 de aur, 2 de argint și 4 de bronz. S-au obținut nouă titluri de Campion Național, unul de vicecampion national, un loc 3 la Campionatele naționale de tineret și opt titluri de campion al Cupei României la Taekwondo WT.
Pe plan internațional s-au obținut nouă medalii de aur, una de argint și două de bronz. Din cele nouă medalii de aur, 7 sunt titluri de campion balcanic.

Să fii campion înseamnă multă muncă, înseamnă multe ore de antrenament, disciplină, dorința de a fi cel mai bun. Acești sportivi au demonstrat ca vor sa fie acolo sus, pe podiumul de premiere, au beneficiat de munca și de talentul lor, de îndrumarea antrenorilor, de susținere.

Bravo sportivilor, felicitări antrenorilor, clubului și tuturor celor care i-au susținut!

Foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Autor: Octavian Moldovan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *