Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 18-24, la Noaptea Muzeelor, ediția XX. Ca în fiecare an am pregătit activități interesante: expoziții noi, concerte, activități pentru copii și părinți, zone de relaxare.
Puteți alege să petreceți timp frumos în locațiile noastre: Muzeul Bistrița, Casa Argintarului Bistrița, Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi. Intrarea este liberă.
Programul evenimentului pentru Muzeul Bistrița:
Vizitarea expoziţiilor permanente de la Secţia de Artă Contemporană, Istorie, Ştiinţe Naturale şi Etnografie
Vizitarea expoziţiilor temporare: „Întâmplare de Paşte”; „Aterniger” – Mirela Iordache; „Cositor”; „Jurnal de introspecţie”- Mirela Trăistaru şi Dorothea Fleiss
Vernisaj expoziţie de fotografie a Asociaţiei Transylvanian Diggers în curtea muzeului
Momente artistice:
20.00 – concert Formaţia Camerală JAM: Maria Lăpuşan-vioară, Ovidiu Pătraşciuc-vioară, Răzvan Vasile- vioară, Eugen Tuti Hoca-pian, Mihai Berchi- contrabas
21.00 – Seară de scurtmetraje de război – proiecţie în aer liber – curtea muzeului în parteneriat cu Asociaţia Transylvanian Diggers
Activităţi educative:
18.00-20.00 – Concurs individual pentru vizitatori de toate vârstele „Vânătoare de comori în curtea muzeu”.
„O zi din viaţa unui soldat roman” – prezentare echipament militar epoca romană, manevre militare, defilare trupe soldaţi romani
18.00- 24.00 – Lego – spaţiu de joacă organizat cu sprijinul partenerului tradițional al muzeului, Asociaţia Brickenburg
Zonă pentru activităţi în aer liber:
Colţ de relaxare şi voie bună: hamace, ghirlande de lumină, cafea, dulciuri, jocuri în curtea muzeului
Cuptorul lu’ buna. Bunătăţi de casă: turtă dulce, sărăţele, ciocolată de casă
Cafea aromată cu cei de la Barista Cafe
Bijuterii lucrate manual – Cantor Maria, Buta Floarea, Arieşan Florentina, Isaura Moldovan, Ottilia Cormoş
Lavanda Aua’s purple dream – Aura Mureşan
@Elfiarmaroc – Istrate Loredana Florina
Prosecco Point – Black and White –Florin Vereş
Punct gastronomic – Chef Marius Gălan