Minivacanța care tocmai s-a încheiat s-a desfășurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice, asta mulțumită bistrițenilor care au înțeles să respecte normele de conviețuire socială la manifestările cu public numeros organizate pe raza județului.

Misiunile jandarmilor la evenimentele organizate în spațiul public s-au desfășurat, de asemenea, fără incidente.

În perioada minivacanței de 1 decembrie, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la toate evenimentele desfășurate în spațiul public și în zonele aglomerate, pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, pentru o minivacanță în siguranță, astfel: în zona lăcașurilor de cult în ziua de Sf. Andrei la: Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, la aprinderea iluminatului festiv de Crăciun, la concertele și spectacolele organizate în data de 30 noiembrie pe Pietonalul Liviu Rebreanu și la deschiderea Târgului de Crăciun din zona Bisericii Evanghelice.

Totodată, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la manifestările organizate cu ocazia zilei de 1 decembrie măsurile de ordine publică în zona organizării ceremonialelor militare, în municipiul Bistrița, în orașul Năsăud, la Beclean și în Prundu-Bârgăului.

De asemenea, jandarmii au făcut parte din dispozitivul de defilare precum și cu tehnică militară și de intervenție, alături de celelalte instituții participante la aceste activități.

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2023 și jandarmii montani s-au aflat la datorie alături de turiștii aflaţi în zona montană din aria de competență a posturilor de Jandarmerie Montană Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița.

Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate în această perioadă se ridică la 2.200 lei și 11 avertismente scrise, cele mai multe fiind pentru consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat provocarea unor scandaluri și cerșetorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *