Duminică, 22 octombrie 2023 va avea loc acțiunea numită “Goana de alungare” a unuia sau mai multe exemplare de urs brun pentru care s-a semnalat prezența zilele trecute pe raza orașului Sângeorz-Băi.

“Având în vedere protocolul de colaborare și contractul de prestări servicii încheiat între Primăria orașului Sângeorz-Băi și prestatorul licențiat de Ministerul Mediului, Apelor și pădurilor, Gestionar Fond Cinegetic – Asociația Cinegetică “Ursul Brun” s-a solicitat intervenția imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs din localitatea noastră.

Acțiunea de îndepărtare a faunei cinegetice, în cazul nostru se organizează și se desfășoară la solicitarea Primăriei Sângeorz-Băi, în urma înștiințării cu privire la prezența unuia sau mai mulți urși, pentru a evita producerea de diferite pagube.

Astfel că, înștiințăm populația de faptul că în asemenea situații Asociația sus menționată deservește o echipă formată din personal specializat care efectuează intervenția de alungare a speciilor parte din fondul cinegetic, respectiv păstrarea echilibrului ecologic. Nu ezitați să raportați prezența animalelor sălbatice din apropierea locuințelor sau spațiilor publice intravilane.”, au transmis printr-un comunicat, reprezentanții Primăriei orașului Sângeorz- Băi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *