Astăzi, 28 septembrie 2023, membrii comisiei de recepție s-au întânit cu prilejul recepției la terminarea lucrărilor ce au vizat Construirea unei Capele Mortuare , în orașul Sângeorz-Băi. În urma recepției acesteia, cetățenii beneficiază acum de un loc pentru prăznuirea persoanelor apropiate, trecute în neființă.

Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – AFIR și are o valoare totală de 943.943,38 lei cu TVA.

Clădirea are o arhitectură tradițională, specifică zonei, care oferă comunității condiții optime pentru organizarea de ceremonii de inhumare a persoanelor decedate. Aceasta va putea fi utilizată de toate confesiunile din localitate.

Între dotările sociale de care trebuie să beneficieze locuitorii din Sângeorz-Băi și nu numai, se regăsește și capela mortuară, ca urmare a aplicării normelor sanitare conforme cu legislaţia europeană, devenită obligatorie după aderarea la Uniunea Europeană. După apariția legii 102/2014, această situație nu mai este acceptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *