În perioada 17-23 aprilie a.c., structurile rutiere din județ au desfășurat acțiunea ”SPEED”, pentru combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu accent pe respectarea legislației privind regimul legal de viteză.

Astfel, în cadrul activităților, polițiștii au acționat cu aparatele radar din dotare, pentru depistarea celor care încalcă prevederile legale privind viteza de deplasare. Au fost efectuate 115 testări cu aparatele etilotest și DrugTest, fiind constatate, în flagrant delict, 2 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, dar și o infracțiune de conducere fără permis.

 

La data de 21 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 17, un autoturism care nu avea în funcțiune luminile de întâlnire sau pentru circulație diurnă.  A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr, de 23 de ani, din județul Buzău care a fost sancționat pentru mai multe abateri rutiere, cu amendă în cuantum de 870 de lei. În autoturism se afla și un pasager, în vârsta de 20 de ani, din Viile Tecii, iar în urma controalelor efectuate, au fost descoperite 9 plicuri cu o substanța vegetală, de culoare verde, susceptibilă a avea efecte psihoactive. Substanțele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În perioada menționată, pentru abaterile rutiere constatate, polițiștii rutieri au aplicat 563 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 33.775 de lei. Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de a conduce față de 53 de conducători auto.

La nivel județean, viteza rămâne în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere, urmată de abateri ale bicicliștilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *