Duminică, 11 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț a sfințit noua capelă mortuară din comuna Ilva Mare și a binecuvântat lucrările efectuate la biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, parohie păstorită de părintele Cristian Lupșan.

Construcția capelei mortuare care va deservi toate cultele creștine de pe raza localității, s-a realizat prin implicarea autorităților locale si a parohiei ortodoxe care a pus la dispoziție terenul într-o zonă centrală. Lucrările de edificare au debutat în toamna anului 2019, iar valoarea investiției de 1100000 lei a fost asigurată din bugetul local al Primăriei comunei Ilva Mare.

Sărbătoarea a debutat cu întâmpinarea Ierarhului de către un sobor de preoți în frunte cu protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu. Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a rostit o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor recent efectuate la lăcașul de rugăciune, pe care l-a stropit cu apă sfințită, iar după citirea Evangheliei, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, subliniind importanța participării la Sfânta Liturghie și a împărtășirii cu Sfintele Taine.

În cadrul evenimentului Părintele Mitropolit Andrei a acordat  mai multe distincții oficialitătilor județene care au fost duminică alături de enoriași și comunitate, iar în semn de apreciere, respect și sprijinul arătat față de Biserică, primarului Octavian Cicșa i-a fost acordată “Crucea Transilvană”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *