Vineri, 4 noiembrie , la sediul subunității de pompieri militari din Năsăud a avut loc un ceremonial militar, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Secției de Pompieri Năsăud.

Trecută printr-un amplu proces de modernizare în ultimii ani, Secția de Pompieri Năsăud este astăzi una din cele mai bine organizate subunități din țară, încadrată cu personal profesionist, ofițeri, subofițeri și soldați – pompieri profesioniști, cu tehnică de intervenție de ultimă generație, aflată în permanent proces de adaptare la nevoile cotidiene.

De la înființarea subunității și până în prezent, pompierii salvatori au gestionat 19132 situații de urgență, dintre care 16032 cazuri medicale prespitalicești gestionate de echipajul de prim ajutor SMURD. Cel puțin tot atâtea persoane au primit sprijin de la echipajele profesioniste ale pompierilor militari în momente grele, de cumpănă, provocate de cele mai diversificate situații de urgență.

Pompierii militari năsăudeni au demonstrat o pregătire fără cusur și merită din plin aprecierile noastre. Prin devotamentul și profesionalismul dovedite zi de zi, pompierii năsăudeni și-au câștigat respectul comunității din orașul academicienilor și împrejurimi.

Alături de salvatorii nasăudeni au fost, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, Camelia Tabără, primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin și oficialități locale, parteneri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *